Zrakoplovna nesreća u Indiji

Na jugu Indije dogodila se zrakoplovna nesreća u kojoj je, prema prvim informacijama, poginulo više od 160 osoba. Pet ili šest osoba preživjelo je u nesreći, izvijestio je ministar indijske države Karnatake za CNN.

Zrakoplov zrakoplovne kompanije Air India prevozio je 166 putnika, uključujući i četvero dojenčadi. Nesreća se dogodila oko 6.30 sati u blizini međunarodne zračne luke Mangalore kada je zrakoplov promašio pistu, zapalio se i prepolovio se. Još uvijek nije poznato koliko se članova posade nalazilo u zrakoplovu. Zrakoplov je letio prema Dubaiju.

Od osam do 10 osoba prevezeno je u bolnicu, ali se ne zna u kakvom su stanju i jesu li preživjeli.

Prema informacijama Reutersa, u zrakoplovu se nalazilo ukupno 166 osoba od kojih je 158 poginulo, a osam preživjelo. Svi putnici koji su se nalazili u zrakoplovu Indijci su. “Zrakoplov je već bio sletio. Padala je lagana kiša i pista je bila skliska kada je došlo do nesreće”, kazao je jedan od svjedoka ove tragedije.

 

“Zrakoplov se prepolovio na dva dijela. Iskočio sam iz zrakoplova kada se to dogodilo. Vidio sam i dvoje drugih kako izlaze iz zrakoplova”, kazao je preživjeli putnik Abdullah.

Posljednja velika zrakoplovna nesreća dogodila se 2000. godine u Indiji prilikom drugog pokušaja slijetanja zrakoplova. U toj nesreći poginulo je 50 ljudi.

 

izvor: index.hr