Zbog brojnih požara koji su zadnjih dana izbili na području Hercegovačko-neretvanske županije, Vlada ove županije na današnjoj je sjednici usvojila odluku o proglašenju stanja prirodne i druge nesreće za područje HNŽ-a.

 

Po riječima glasnogovornika Vlade Pere Ćire Pavlovića, Vlada je takvu odluku usvojila na prijedlog Stožera Civilne zaštite HNŽ-a.

On je dodao kako je Stožer Civilne zaštite HNŽ jučer je na izvanrednoj sjednici analizirao stanje na području ove županije te, imajući u vidu činjenicu da su općine Konjic i Jablanica već proglasile stanje prirodne nesreće, predložilo Vladi da je na području HNŽ takvo stanje da su se stvorile pretpostavke za proglašenje stanja prirodne i druge nesreće.

Pavlović je istaknuo kako su i općine Čitluk i Čapljina danas donijele odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće.

Ova odluka Vlade HNŽ-a, kako je kazao, znači da se u ovakvim uvjetima mogu angažirati svi potrebni resursi i da, nakon što se okonča ova elementarna nepogoda, povjerenstva za procjenu šteta mogu izići na teren te da se pokrene procedura eventualne nadoknade šteta. (FENA)

 

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>