Nastava za učenike poslijepodnevne smjene Osnovne škole ”Vladimir Pavlović” Čapljina danas je odgođena zbog dojave da je u prostorijama škole postavljena eksplozivna naprava. Naime, u 10:52 sati nepoznata osoba telefonski je u Centar civilne zaštite javila da je u školi postavljena bomba. Istog trenutka pripadnici Policijske uprave Čapljina izašli su na lice mjesta, evakuirali učenike i osoblje iz škole i započeli obavljanje protudiverzijskog pregleda.

U trenutku našeg dolaska na lice mjesta svi učenici su već bili evakuirani, a osoblje škole zadnje je napustilo objekt, brinući se da nitko od učenika ne ostane u školi. Njih smo zatekli u blizini škole, kao i ravnatelja škole Zorana Bukmira, koji nam je rekao kako je nastava odgođena do daljnjeg, a o nastavku odvijanja redovite nastave učenici će biti obaviješteni tijekom dana.

Mnogi roditelji došli su po svoje školarce, a nemali broj njih bio je poprilično zabrinut i prestrašen.

”Ne mogu vjerovati da se ovo i kod nas događa. Jako sam se zabrinula kad sam čula da je u školi postavljena bomba, jer moje dijete je u tom trenutku bilo na nastavi, pa sam odmah dotrčala ovdje pred školu.” – govori nam majka jednog od školaraca koji je evakuiran iz škole.

Kako smo doznali od Zorana Bukmira, ravnatelja Osnovne škole ”Vladimir Pavlović” Čapljina, učenici će sutra (petak) ponovno sjesti u svoje klupe. Redovita nastava tako se za učenike jutarnje i poslijepodnevne smjene nastavlja već sutra. Dojava o bombi pokazala se lažnom – pripanici PU Čapljina i MUP-a HNŽ-a poduzeli su tijekom dana sve nužne mjere i radnje i pregledali sve prostorije u školi, te su ustanovili da je objekt siguran za redovito odvijanje nastave.

Također, u PU Čapljina i dalje rade na rasvjetljivanju slučaja, odnosno otkrivanju identiteta osobe koja je dojavila lažnu dojavu o postavljenoj eksplozivnoj napravi u navedenoj školi.

ČA::portal

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>