Koliko se poštuje zakon i sve odluke kojima se ograničava dozvoljena jačina buke, prije svega u ugostiteljskim objektima, jedno je od pitanja koje najviše zanima mnoge Čapljince. Zbog preglasne glazbe i buke iz ugostiteljskih objekata, ovo je pitanje za određen broj Čapljinaca postalo i velik problem jer se u kasnim noćnim ili ranim jutarnjim satima ne može oka sklopiti.

 

Često zovu policiju

Česte su situacije u kojima stanari zgrada policiji prijavljuju nesnosnu buku iz kafića i drugih ugostiteljskih objekata u gradu Čapljini, a što se uglavnom događa u danima vikenda. Stoga je policija još ranije nabavila uređaj za mjerenje jačine buke i do sada je bilo nekoliko akcija i kontrola te kažnjavanja nesavjesnih vlasnika koji se oglušuju na sve zamolbe, ali i naredbe da se smanji buka.

Kazne počiniteljima

„Naši su policajci, zaduženi za tu oblast, još u samom početku najprije obišli sve ugostiteljske objekte te porazgovarali s vlasnicima i upozorili ih na sve ono što im slijedi ukoliko se i dalje nastavi s ‘proizvodnjom’ ogromne buke u njihovim objektima. Do sada smo već i izrekli nekoliko prekršajnih naloga za kažnjavanje u iznosima od 600 KM. Velika većina vlasnika uglavnom se pridržava ranijih uputa i zamolbi dok nekih 10-ak posto vlasnika i dalje sve to ignorira. Problem nam je u situaciji kada su kafići jedan uz drugi pa je teško odrediti koji od njih proizvodi tu buku. Isto tako ima i situacija u kojima se mijenjaju vlasnici ugostiteljskih objekata pa, primjerice, stari vlasnik se pridržavao svega, a novi koji dođe ide po svom pa se ne osvrće na upozorenja i zabrane. Isto tako, još ranije smo predložili Općini Čapljina, i mislim da je već raspisan i natječaj, da se u ugostiteljskim objektima ugrade limitatori jačine buke – ističe Vinko Ćorić, načelnik Policijske uprave Čapljina, te dodaje kako se neki od vlasnika nakon prekršajnog naloga i kažnjavanja nakratko smire.

Frano Matić/večernji.ba

 

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>