Danas je u Hrvatskoj počela omladinska 1. liga NL za kadetski uzrast do godišta 2004./05. Briljirali su igrači iz BiH koji nastupaju u redovima Neretve iz Metkovića slaveći visoki trijumf nad NK Junak rezultatom 5:1.

Jedno ime posebno se izdvaja, radi se o robusnom napadaču Petru Brajkoviću koji ima 14 godina (visina 187) te je na današnjoj utakmici briljirao postigavši dva gola i upisavši asistenciju.

Radi se o mladiću koji je u mlađim selekcijama HNK Višići postigao preko 100 pogodaka i time već kao pionir privukao pažnju brojnih klubova.

Odlučio se za Neretvu zbog kvalitetnih uvjeta treniranja, kao i blizine. U ovom trenutku ima ponudu renomiranog premijerligaša iz BiH, ali pošto ima tek 14 ljeta njegov najveći saveznik je vrijeme. Nema potrebe za nagle i brze odluke, osim da neumorno trenira i napreduje.

Samo se nadamo da izbornici omladinskih selekcija Bosne i Hercegovine imaju dovoljno sluha za ovakve talente jer često smo svjedoci da se na spiskovima nalaze imena koja to ne zaslužuju, ali zakulisnim radnjama ‘nekim čudom’ se nađu u rosteru.

Osim pomenutog igrača, čije ime će se u budućnosti vrtjeti po naslovnicama europskih medija, danas su solidne nastupe imali Matej Šutalo i Marin Krešić koji su se također upisali u strijelce, kao Zoran Stanković i Marko Mrvalj koji su bili​​​​​​ vrlo zapaženi.

Bitno je napomenuti da svi navedeni igrači dolaze s juga Hercegovine.

bhfudbal.ba

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>