Ministar Ivan Šuker u Mostaru je istaknuo da su natječaji za dodjelu dijela tih sredstava već u tijeku. Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar financija Ivan Šuker obišao je jučer tijekom posjeta Mostaru prostore Sveučilišta te Sveučilišnu kliničku bolnicu. Podsjećamo, izgradnja kampusa Sveučilišta, kao i Kliničke bolnice bila je moguća zahvaljujući i nemalim sredstvima Vlade Republike Hrvatske, stoga se ministra Šuker, kako je sam kazao, želio informirati kako stvari izgledaju na terenu.

Impresivna bolnica

I nije skrivao zadovoljstvo viđenim. Moram reći da bolnica izgleda impresivno, kazao je Šuker, dok je u društvu ravnatelja bolnice dr. Ante Kvesića, dr. Zdrinka Brekala te predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića obilazio suvremeno zdanje ove, po mnogima, najbolje opremljene bolnice u ovom dijelu Europe. Dr. Kvesić nije propustio priliku ministru Šukeru pojasniti određene specifičnosti mostarske bolnice. Suvremene operacijske dvorane svakako su nešto čime se ravnatelj bolnice može pohvaliti, kao i milijune maraka vrijedna oprema kojom bolnica raspolaže. Tu je svakako i Odjel za kardiokirurgiju koji, kako kaže dr. Kvesić, ima najbolje stručnjake, kakvih trenutno ni u Hrvatskoj nema.

I dalje ćemo pomagati

Do sada je na tom odjelu urađeno oko dvjesto operacija. Ministar Šuker je kazao da je Vlada RH u gradnju bolnice uložila oko stotinu milijuna kuna. Sudeći prema viđenome, ta je investicija itekako opravdana. U posjet bolnici, nakon obilaska Sveučilišta, došao sam i kako bih s ravnateljem Kvesićem razgovarao o aktualnim problemima i kako bismo pronašli načina da ih riješimo, kazao je, uz ostalo, Šuker. Prilikom obilaska bolnice ministar Šuker je s domaćinima obišao i neke bolničke odjele gdje se kratko zadržao i u druženju s pacijentima. Usprkos krizi, značajnom proračunskom deficitu te politici rezanja svih mogućih troškova, hrvatska će Vlada i ove godine izdvojiti financijska sredstva za pomoć Hrvatima u Bosni i Hercegovini. Šuker je ponovio da je riječ o iznosu koji je nešto manji od 100 milijuna kuna. Natječaji za dio tih sredstava su već u tijeku, tako da izvršavanje naše ustavne obveze za skrb o Hrvatima u BiH nikada nije i neće biti upitno, kazao je Šuker koji je sinoć na obilježavanju dvadesete obljetnice utemeljenja HDZ-a u BiH govorio i o vidovima buduće potpore Republike Hrvatske Hrvatima u BiH.

izvor: večernji list

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>