Zbog obiline kiše koja neprestano pada posljednjih nekoliko dana u velikom je porastu vodostaj rijeka u općini Čapljina. Kako doznajemo, jučer je na području naše općine palo 113 litara kiše po metru četvornom, što je rezultiralo porastom neretve na vodostaj od 265 cm na Tresani i čak 326 centimetara u Dračevu. Vodostaj rijeke Krupe iznosio je 298 cm, dok je Bregava u Stocu bila na 101 centimetru.

U obilasku terena naši reporteri razgovarali su sa stanovnicima Gabele, koji su im pokazali kako je voda već poplavila veći dio njihovih zemljišta i plastenika, što će se loše odraziti na poljoprivrednu proizvodnju.

Od dežurnog u Službi za motrenje i obavješćivanje Čapljina, gospodina Mire Nikše, noćas smo doznali kako nema opasnosti za kućanstva i osobe, te kako ova Služba prati sva zbivanja oko porasta vodostaja rijeka na čapljinskom području.

Tijekom dana donosimo vam novo izvješće o stanu na terenu, kao i fotografije nabujalih rijeka i poplavljenih područja.

ČA::portal

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>