hdz-df-sda-mos-dogovorNi nakon današnjeg sastanka o formiranju vlasti Hercegovačko neretvanske županije nije došlo do pomaka. Prijedlozi su izneseni, a novi sastanak čelnih ljudi županijskih odbora HDZ-a BiH, SDA i DF-a bit će dogovoren, kad se razmotri danas ponuđeno.

A, kako doznaje portal Bljesak.info, HDZ BiH danas je drugim dvjema strankama iznio prijedlog prema kojem za sebe traži šest pozicija, a da se oni dogovore o raspodjeli ostalih ministarskih mjesta.

”HDZ BiH izašao je u susret koalicijskim partnerima te je iznio prijedlog da nama pripadaju mjesto premijera i pet ministarstava, a da ostalo pripadne DF-u i SDA”, rekao je za Bljesak.info čelnik hercegovačko-neretvanskog Županijskog odbora HDZ-a BiH, Rafael Gagro.

Na upit kako će se raspodijeliti ostala ministarstva, Gagro je rekao kako je to stvar DF-a i SDA.

”Kao što je SDA podijelio ministarstva sa SDP-om u prošlom mandatu neka to sada uradi s DF-om”, rekao je Gagro i dodao kako smatra da je riječ o ponudi u kojoj je HDZ BiH napravio ustupak i da bi ona trebala biti prihvatljiva.

U SDA pak nisu oduševljeni ponuđenim, pa je Zlatko Hadžiomerović aktualni županijski ministar obrazovanja, koji jeu ime SDA nazočio sastanku, rekao kako će, po svemu sudeći, vlast u ovoj županiji čekati formiranje federalne vlasti.

S druge strane, govora o premijerskoj poziciji nije bilo, a kako je Gagro rekao, HDZ BiH će svoje ime iznijeti kada se završi priča oko formiranja vlasti.

bljesak.info

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>