MOSTAR, 13. veljače 2012. – U zgradi Vlade Hercegovačko-neretvanske županije održana je danas sjednica Županijskog stožera civilne zaštite, na kojoj su analizirane do sada poduzete aktivnosti i razmotrena informacija o stanju u općinama HNŽ.

 

Na sjednici je donesena odluka da će nastava u osnovnim, srednjim školama, te na visokoškolskim ustanovama  u HNŽ početi u ponedjeljak 20. veljače 2012. godine. U tom smislu zaduženo je Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta, da u suradnji s ravnateljima škola, rektorima sveučilišta, te s gradskim  i općinskim stožerima civilne zaštite u narednim danima osiguraju uvjete za nesmetan i siguran dolazak djece u obrazovne institucije. Također, stavljene su izvan snage ranije odluke vezane za rad uposlenika u tijelima izvršne vlasti i korisnika proračuna, te je od sutra redoviti radni dan za sve uposlenike u tijelima izvršne vlasti i za korisnike proračuna HNŽ.

Stožer je, također, zadužio općinske stožere civilne zaštite da izvrše sve potrebne pripreme za slučaj poplava, nakon topljenja snijega, te da Stožer izvijeste o potrebama koje imaju kada je zaštita od poplava u pitanju. O pristiglim zahtjevima Stožer će, u suradnji s Vladom i u skladu s mogućnostima, donijeti odgovarajuće odluke.

Članovi Stožera raspravljali su i o uočenim pojavama izlova ribe i krivolova, te su donijeli zapovijed kojom se od MUP i lovočuvarskih službi traži da pojačaju aktivnosti na sprečavanju ovih pojava.

 

vlada-hnz-k.ba

 

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>