Višići u dvije domaće utakmice do polovičnog uspjeha

Nakon dva uzastopna gostovanja, HNK Višići su u razmaku od sedam dana igrali dvije utakmice na svojim Čaerima i upisali po jednu pobjedu i poraz.

HNK Višići – NK Bigeste 3:1

Prošlu nedjelju u okviru 18. kola Druge lige Jug FBiH Višići su upisali tri boda protiv Bigestea iz Ljubuškog. Već na samom početku utakmice, točnije u 5. minuti Višiće je u vodstvo doveo Krvavac.

Na 2:0 u 19 minuti povisio je Šoše svojim četvrtim pogotkom u sezoni, a Bigeste se vraćaju u utakmicu iz jedanaesterca u 43. minuti. Precizan je bio Brkić. Konačnih 3:1 za mirnu završnicu postavlja Menalo u 68. minuti.

HNK Višići – HNK Stolac 0:1

Danas (nedjelja 13. travanj) manje uspješna predstava naših nogometaša. U derbiju kola bolja je bila ekipa Stoca rezultatom 0:1. Višićani su danas bili poprilično indisponirani, te smo na Čaerima svjedočili jednoj, ne previše gledljivoj utakmici u kojoj su se bolje snašli gosti iz Stoca. Iako su i Višići imali svoje prilike, naročito u prvom poluvremenu, jedini pogodak na utakmici djelo je Šutala u 76. minuti kojeg je dobro uposlio Raguž.

Sponzor utakmice bila je čapljinska firma INEO.

HNK Višići nakon 19. odigranih kola zauzimaju 6. poziciju, a iduće kolo idu na noge lideru prvenstva FK Turbini iz Jablanice.