Nakon tmurnih i teških dana iza nas, danas je opet bilo sunčano, što je vratilo osmijeh na lica naših mještana. Vodostaj, a s njime i svakodnevni život, polako se normaliziraju.

Prilikom obilaska Karaotoka, u kojem nam je pomogao Zoran Limov Fox sa svojim gliserom, obišli smo ponovno zečje nasipe, ali ovoga puta i HEČ-ov nasip, do kojeg nismo mogli doći prošlih dana. Napokon se i voda na tome mjestu više ne prelijeva.

Da stanje nije daleko od idiličnog uvjerili smo se time što su se na jezero, osim ptica i ostalih životinja, vratili i naši ribolovci koji su provjeravali svoje vršve. Tu je uredništvo našeg portala dobilo i mali dar od naših mještana. Naime, bivši profesor zemljopisa u OŠ “Lipanjske zore” Slavo Limov i njegov susjed Kažimir Cvitanović su s nama podijelili svoj ulov.

Također smo posjetili možda i najugroženije naselje u općini Čapljina, Nereze, gdje se voda povlači, te rijeku Bregavu čiji je vodostaj također u opadanju.

Pripremili smo Vam par fotografija i video snimak s terena.

 

Pontonski most na rijeci Krupi:

Zoran Limov nam pokazuje mjesta na HEČ-ovom nasipu gdje je bilo najkritičnije i gdje je voda oštetila nasip:

Naselje Nerezi:

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>