”Beskrajan san” je autorska pjesma školskog benda OŠ “Lipanjske zore” Višići Disconnect koji već nekoliko zadnjih godina djeluje u ovoj školi te svira školskim priredbama. Rad na pjesmi trajao je od početka školske godine kroz glazbene radionice i učenice su uložile velik trud kako bi svaka na najbolji način uvježbala svoju dionicu.

Pjesma ”Beskrajan san” nalazi se i na CD-u u koricama istoimene knjige i ona je auditivni izraz slikovnice koja je spoj riječi, slike i zvuka i koja je imala za cilj uključiti učenike s određenim poteškoćama kao dio projekta inkluzije koju provodi OŠ Čerin na čelu s ravnateljem Perom Petrušićem, a u koji je OŠ “Lipanjske zore” uključena kao suradnica. OŠ ”Lipanjske zore” Višići kroz ovaj projekt imala je zadatak napraviti pjesmu koju su po priči u slikovnici osmislili glavni junaci. Autor glazbe, teksta i aranžmana bio je voditelj glazbenih radionica u OŠ ”Lipanjske zore” Igor Beno. Radionice su održavane tijekom školske 2018./2019. godine i u njima uz ostale učenice sudjelovala i slijepa djevojčica. Svaka od učenica uvježbavala je svoju dionicu pjesme da bi se u posljednja tri mjeseca krenulo u realizaciju snimanja u studiju Jaz u Strugama. Bubnjarske dionice ukucane su pomoću računala i formatirane u oblik realnih bubnjeva dok su ostale instrumente odsvirale učenice. Glavni vokal pjevala je Dražena Šuman, prateći su bili Anđela Vučina i Veronika Kuridža, gitaru je svirala Marijana Cvitanović, klavijaturu Veronika Jerkić, violinu (na klavijaturama) Petra Markota, a bas (na klavijaturama) Nikolina Limov. Snimanje pjesme započelo je 19 veljače, a završeno 12. svibnja. Producent i fializator zvuka bio je Ivan Bukovac, a asistent na instrumentu gitara Boris Maričević. Slikovnica s CD-om tiskala se na kraju ove školske godine u organizaciji Pere Petrušića i OŠ Čerin. Treba istaći da je gospodin Petrušić također i književnik i autor je teksta slikovnice. Projektom se željela napraviti što bolja inkluzija učenika koji imaju određene poteškoće pokazujući da svatko može postići ono za što ima talenta a to je i tema priče “Beskrajan san”.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>