be4e4fd1bcb87d92f342f6e3e3e1d9e2_LPred svojom publikom u čapljinskoj gradskoj sportskoj dvorani i u okviru 14. po redu međunarodnog revijalnog turnira u borilačkim vještinama “Noć gladijatora”, domaći boksač Nikola Matić je nokautom u osmoj rundi savladao Mađara Imre Simona i tako osvojio Internacionalnu titulu Bosne i Hercegovine u srednjoj kategoriji.

Mađarski boksač se pokazao znatno težim protivnikom nego su to u domaćem taboru očekivali.

– Iznenadio me maksimalno, uvijek kad sam viši od svog protivnika obično imam inicijativu, ali Simon je stvarno iznenadio sve. U početku je bilo ispitivanje snaga, a kako je odmicao meč, u petoj i šestoj rundi on je počeo preuzimati inicijativu i tek pred sam krajem šeste sam imao set dobrih udaraca. Da je sedma runda potrajala još 10-15 sekundi završio bih meč tada, ali srećom i u osmoj sam ga pogodio i dobio, izjavio je Nikola Matić.

Osvajanjem titule Matić će dobiti nešto bolji tretman i rejting u svijetu boksa na međunarodnoj razini.

– Porast će mi rejting zbog bodova na svjetskoj ljestvici najboljih boksača, a to automatski otvara borbe u inozemstvu. Ima šanse da napadam neku novu titulu u slučaju da dodatno popravim skor kroz sljedećih pet-šest mečeva, ali za to treba i više novca, odnosno jači sponzori. A znamo da je na tom planu ipak teška situacija, napominje Matić.

Ističe da bi i obranu Internacionalne titule BiH volio raditi u Čapljini, ali će to ovisiti o mogućnostima domaćina i organizatora.

– Volio bih raditi obranu titule u Čapljini, ali i to će ovisiti o novcu. Ukoliko morao braniti titulu u inozemstvu i ako se meč bude odlučivao na bodove onda nema šanse dobiti ga u situaciji kad gostujem, rekao je Nikola Matić.

U ostalim borbama je Ivan Blažević (Sensei) savladao Eldara Husića (Boks klub Mostar), Frane Radnić (Pit Bull Split) bio bolji od Adama Kovacsa (Mađarska), Boško Mišić od Žanela Puce (Mostar), Vinko Sesar (Čapljina) od Mitra Rebića (Posušje). Petar Mrvalj (Čapljina) je bio bolji od Mađara Deina Csabe. Rafael Pervan (Čapljina) je poražen od Dejana Dragovića (Nevesinje), dok je Ivan Vladimir (Metković) savladao Josipa Vidovića (Livno). U superteškoj kategoriji Adis Dadović (Zenica) je bio bolji od Anesa Valentića (Sarajevo).

https://www.youtube.com/watch?v=xI6dirsPD_Q

Ersan Bijedić (Dnevni list)/caportal.net

Video: dnevno.ba

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>