ImageZagrebački chef Vid Nikolić privukao je čak 3.8 milijuna gledatelja koji su putem interneta pogledali njegov video koji prikazuje dekoriranje jedne lubenice, a planira i aplikacije za mobilne telefone, koje bi pomogle početnicima naučiti nešto o dekoraciji hrane.


Vid Nikolić koji već 10 godina radi kao šef kuhinje u restoranu Klub književnika prije 11 mjeseci objavio je na video servisu Vimeo video snimku svojeg umjetničkog rezbarenja jedne lubenice, koju je do sada pogledalo nevjerojatnih 3.8 milijuna ljudi!

http://www.youtube.com/watch?v=QCrybpW6Z14

Na snimci Vid prikazuje kako sjeckati djeliće iz lubenice, da bi naposljetku poprimila izgled prekrasnog “grma” ruža. Komentari gledatelja sa svih strana svijeta ilustriraju sveopće oduševljenje njegovom vještinom.

Taj “majstor kuhinje”, sa svojih 38 godina starosti, dvanaest se godina bavi i rezbarenjem hrane, te dekoracijom – o čemu čak i predaje, te održava seminare. Nova internetska zvijezda kulinarstva trenutno priprema još nekoliko videa rezbarenja, kao i aplikacija za iPhone i iPad.

“Time će svatko moći savladati osnove rezbarenja, s detaljnim uputama, slikama i video snimkama”, kaže za Monitor.hr Vid Nikolić, poklanjajući početnicima, ali i profesionalcima nadu da u bliskoj budućnosti na zanimljiv način vježbaju dekoraciju hrane.

izvor: Bljesak.info

 

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>