HEO predstavlja svoj prvi singl i spot prvijenac. Spot je sniman na lokacijama Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača u Mostaru i u selu Hamzići. Redatelj spota je mladi, talentirani mostarski glumac Igor Vidačković. U spotu se također pojavljuju plesačice Športskog plesnog kluba Zrinjski, a glavnu ulogu ima mlada BH glumica Amra Prutina.

Skladba za koju je sniman spot nije autorskog karaktera. U pitanju je obrada skladbe originalnog naziva “Within Attraction” grčkog skladatelja Yannia koju su članovi benda za ovu prigodu preimenovali u “Guslarsku priču”.

http://www.youtube.com/watch?v=yE9ov2YP2nY

HEO ovim spotom želi predstaviti Hercegovačku narodnu ostavštinu u jednom modernom svjetlu i približiti hercegovački etno široj populaciji.

Ovo je prvi put da se ovakav projekt radi na guslama, a to je još jedan od ciljeva ovog benda, da se moderniziraju gusle kao instrument.

Spot je rađen u produkciji WHF-a i Hercegovačkog etno okreta.

izvor: bljesak.info

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>