ImageHoće li se u Bosni i Hercegovini dogoditi još jedna velika internet prijevara, ili će mještanin Babića kod Gračanice Ađul Bajraktarević uskoro postati milijunaš i jedan od najbogatijih ljudi ovog kraja, znat će se uskoro.

 

Kako piše Dnevni avaz, nakon što su putem interneta uspostavili vezu Martin Baruco iz dalekog Toga i umirovljenik Ađul Bajraktarević iz gračaničkog naselja Babići i nakon što su iz Financijske banke S. A. Togo Bajraktareviću poslali službeno pismo da je njihov umrli klijent Jasmin Bajraktarević ostavštinu od 12 milijuna američkih dolara oporukom namijenio upravo Ađulu Bajraktareviću, svom rođaku, Babićanin od svibnja nema sna i ne silazi s interneta.

U međuvremenu je prikupio sve potrebne fotokopije traženih dokumenata: putovnice, osoben iskaznice, uvjerenja o državljanstvu, ali nema smrtnog lista od umrlog Jasmina, jer takvoga u brojnoj obitelji Bajraktarević u rodnim Babićima nema. Nema ga ni u široj okolici. Što je još gore, ima više Ađula Bajraktarevića u Bosni i Hercegovini i inozemstvu.

– Dragi brate, hvala za meil adresu, sastao sam se s predstavnicima banke i sve će biti O. K. Opustite se i svakodnevno idite na internet i pratite moju poštu i uputte. Kao najbliži rođak umrlog Jasmina, vi trebate sakupiti 3.000 eura i poslati mi ih za troškove. Blagoslovio nas Bog – pisao je više puta Baruco Ađulu.

Nije se dao lako prevariti Gračanlija Bajraktarević, pa je Martinu Barucu pisao da on, kao umirovljenik, nema taj novac, nego da traženi iznos uplate popola.

– S obzirom na to da sam umirovljenik i da skromno živim od 300 KM, molim vas da vi uplatite svoj, ali i moj dio, to jest dva puta po 1.500 eura, a ja ću vam kada dobijem tu zaostavštinu, platiti stotinu puta više, te ćete vi tako, osim 40 posto od 12 milijuna dolara, što vam pripada po zakonu, dobiti još 150.000 dolara – napisao je Ađul Barucu.

Nakon ovog Ađulovog prijedloga, gospodin Martin malo se ožalostio, navodeći da je i u Togu teško ekonomsko stanje, ali da će se pobrinuti da novac sakupi. Dotle Ađul čeka Martinovu reakciju da mu javi dokle je stigao s prikupljanja novca, napominjući da se u početku za cijeli slučaj bio veoma zagrijao, sada se malo hladi i ne žuri da ne napravi ni najmanji pogrešan potez.

Na opasku novinara Dnevnog avaza da su na djelu sve češće internet i druge teške prevare, kazao je da na ponudu Martina Baruca neće lako nasjesti, ali ga je cijeli slučaj zainteresirao zbog toga što je od banke dobio pismo kojim se tvrdi da zaostavština bivšeg klijenta rahmetli Jasmina Bajraktarevića u Togu zaista postoji. Telefonom je kontaktirao Financijsku banku i rekli su mu isto. Telefonom može kontaktirati i Baruca.

Iz Financijske banke S. A. također su obavijestili da je rok za slanje traženih dokumenata dvadeset dana. Za svaki slučaj, banka je Ađulu već čestitala dobitak, i to osobno potpisom direktora banke Jubrila Abunda.

Za Ađula Bajraktarevića kažu, a to je više puta dokazano, da je ljudina. Podigao je na noge siroticu iz Podrinja kojoj je sve pobijeno, predsjednik je Udruženja djece bez roditelja “Familija” iz Tuzle, u rodnim Babićima otvorio je Klub hranitelja. Možda i ponuda Martina Baruca ne bude prevara. Baruco može biti samo veliki poštenjačina ili svjetski varalica, trećeg nema. Svjestan je toga Ađul Bajraktarević.

izvor: bljesak.info

Komentari (1)

  • Kadiya

    Ovaj isti varalica iz Toga pokušao je i mene prevariti prije nekoliko dana,ali sam ga odkrio,srećom nisam nasjeo.Meni je tražio također 3 hiljade eura da mu pošaljem preko western union kako bi se aktivirao račun od mog navodnog rođaka rahmetli Emila Serdarevića koji je ostavio u banci 13 miliona dolara a on je navodno poginuo u udesu prije par godina.Sve djeluje uvjerljivo,od smrtovnice čak je falisifikovao bankovne papire i sve ostalo

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>