Najbolji skijaš svijeta, Ivica Kostelić, bio je drugi nakon prve vožnje slaloma, ali ono što je napravio u drugom laufu za skjiaške je udžbenike. Ivica je pomeo konkkurenciju i osvojio novih 100 bodova sa čak 93 stotinke prednosti iza Austrijanca Marcela Hirchera. Tako se dvaput u tri dana pjevala hrvatska himna u Wengenu.

Tri fantastična dana u Wengenu, Ivica Kostelić zaključio je maestralno, kao što je nekad radila Janica. Nakon prvog mjesta u superkombinaciji u petak, te 12. u subotnjem spustu, Ivica Kostelić je u prvoj vožnji slaloma najavio novo odvajanje od pratnje u ukupnom poretku – Aksela Lunda Svindala i Silvana Zurbriggena.

To je potvrdio profesorskim nastupom u drugoj vožnji i trećom slalomskom pobjedom ove sezone. Drugo mjesto zauzeo je Austrijanac Marcel Hircher sa 93 stotinke zaostatka, a treće Francuz Jean-Baptiste Grange.

Drugi lauf ponudio je dramatičan rasplet i veliki okršaj prve trojke u kojem je Kostelić pokazao koliko je trenutno mentalno jak i u kakvoj je životnoj formi. Nakon što je Grange za samo 13 stotinki ‘skinuo’ Kanađanina Michaela Janyka, koji se sa 17. probio na prvo mjesto i dugo ga držao, na startu se pojavio Ivica.

Brzo je izgubio tri stotinke prednosti iz prve vožnje, ali već na drugom prolaznom vremena imao je 24 stotinke prednosti. Vozio je savršeno, a kad je prošao kroz cilj i na semaforu se zazelenilo -99, bilo je jasno da je treća slalomska pobjeda ove sezone nadohvat ruke.

Posao mu je olakšao i Hircher koji je odlično ušao u drugu vožnju, ali je onda napravio veliku grešku i na kraju osvojio drugo mjesto s gotovo sekundom zaostatka.

U ukupnom poretku Kostelić sada vodi s velikih 215 bodova ispred Norvežanina Aksela Lunda Svindala koji je ostao bez bodova na 44. mjestu, a Zagrepčanin vodi i u poretku slaloma s 77 bodova više od Hirschera.

Natko Zrnčić-Dim je nastupio nedovoljno oporavljen od viroze i zauzeo je 38. mjesto s zaostatkom od 4.06 za vodećim, dok je Dalibor Šamšal bio 46. (+5.27).

Kostelića sljedeći tjedan očekuju nastupi u mitskom skijaškom mjestu, austrijskom Kitzbuehelu, gdje će nastupiti u superveleslalomu (petak), spustu (subota) i kombinaciji (nedjelja).

Ukupni poredak u Svjetskom kupu

1. Ivica Kostelić 726 bodova

2. Aksel Lund Svindal 511 bodova

3. Silvan Zurbriggen 468 bodova

Poredak slalomaša nakon 5 utrka

1. Ivica Kostelić 353 boda

2. Marcel Hircher 276 bodova

3. Andre Myhrer 212 bodova

net.hr

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>