Na zagrebačkom Hipodromu konačno su, pred 30 tisuća obožavatelja, nastupili kraljevi heavy metala. Ni hladnoća ni kiša, koja je neprestano padala dva dana, nisu spriječile dobro raspoložene fanove da se okupe u velikom broju već prije službenog otvaranja Hipodroma.

Od 19 sati publiku su zagrijavali američki High on Fire i danski Volbeat. Nešto iza 21 sat uz glazbu Enija Morriconea i kadrove iz filma Dobar, loš, zao, kao grom iz ionako tmurnog neba, na pozornici su se pojavila gospoda iz Metallice i otvorila zagrebački koncert s Creeping Death, čime je počela još neviđena kombinacija pljuska i surovog heavy metal zvuka kod nas.

Apokaliptičnom ugođaju na oduševljenje publike pridonijeli su i bacači vatre, uz ponešto pirotehnike i vatrometa, posebno na snažnoj Fuel i odlično prihvaćenim novim pjesmama s albuma Death Magnetic, koji promoviraju na ovoj turneji.

http://www.youtube.com/watch?v=QCZoAop4sKU

Na jednostavno dizajniranoj pozornici, s tri velika videozida, bend je u odličnoj formi odsvirao i neke od svojih najpopularnijih pjesama, kao što su legendarna Master of Puppets, recentana The Day that Never Comes, te hitove poput Nothing Else Matters, One i Enter Sandman, na koje je publika jednostavno podivljala zaboravljajući na blatnu kaljužu u koju se hipodromski travnjak pretvorio.

Nakon žestoke dvosatne svirke, uslijedio je bis, nakon kojega su Hetfield, Ulrich, Hammett i Trujillo obećali da će se ponovno vratiti u Hrvatsku. Za manje od 29 godina, kažu, naime, toliko dugo Metallica postoji, i upravo im je toliko trebalo da svrate do nas. Blatnjava i promrzla, ali i euforična publika na Hipodromu to je svakako zaslužila.

izvor: net.hr

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>