Uz kišu i blato u Zagrebu nastupili kraljevi heavy metala

Na zagrebačkom Hipodromu konačno su, pred 30 tisuća obožavatelja, nastupili kraljevi heavy metala. Ni hladnoća ni kiša, koja je neprestano padala dva dana, nisu spriječile dobro raspoložene fanove da se okupe u velikom broju već prije službenog otvaranja Hipodroma.

Od 19 sati publiku su zagrijavali američki High on Fire i danski Volbeat. Nešto iza 21 sat uz glazbu Enija Morriconea i kadrove iz filma Dobar, loš, zao, kao grom iz ionako tmurnog neba, na pozornici su se pojavila gospoda iz Metallice i otvorila zagrebački koncert s Creeping Death, čime je počela još neviđena kombinacija pljuska i surovog heavy metal zvuka kod nas.

Apokaliptičnom ugođaju na oduševljenje publike pridonijeli su i bacači vatre, uz ponešto pirotehnike i vatrometa, posebno na snažnoj Fuel i odlično prihvaćenim novim pjesmama s albuma Death Magnetic, koji promoviraju na ovoj turneji.

http://www.youtube.com/watch?v=QCZoAop4sKU

Na jednostavno dizajniranoj pozornici, s tri velika videozida, bend je u odličnoj formi odsvirao i neke od svojih najpopularnijih pjesama, kao što su legendarna Master of Puppets, recentana The Day that Never Comes, te hitove poput Nothing Else Matters, One i Enter Sandman, na koje je publika jednostavno podivljala zaboravljajući na blatnu kaljužu u koju se hipodromski travnjak pretvorio.

Nakon žestoke dvosatne svirke, uslijedio je bis, nakon kojega su Hetfield, Ulrich, Hammett i Trujillo obećali da će se ponovno vratiti u Hrvatsku. Za manje od 29 godina, kažu, naime, toliko dugo Metallica postoji, i upravo im je toliko trebalo da svrate do nas. Blatnjava i promrzla, ali i euforična publika na Hipodromu to je svakako zaslužila.

izvor: net.hr