Već dulji niz godina magistralni put M-17, duž cijele svoje trase postaje sve veći problem kada je u pitanju prometna sigurnost. Jedna od najokrutnijih dionica po svim sigurnosnim parametrima: od smrtnih slučajeva, nebrojenih nesreća, nebrojenih teško i lakše ozlijeđenih, jest upravo dionica od Čapljine do GP Doljani.

 

Naime uz loše održavanje te veliku frekvenciju vozila na najprometnijoj prometnici u BiH, nerijetko postoje i problemi koji se ne rješavaju već desetljećima. Nisu to nerješivi niti osobito komplicirani problemi, ali očito kada živite u nesređenoj državi, tada je i nešto najnormalnije često neostvarivo, i to je nažalost češće pravilo nego iznimka. Stoga hvale vrijedan potez napravila je MZ Višići, koja je unatoč ignoriranju te izostatku bilo kakve potpore na federalnoj razini, uspjela svojim sredstvima iz proračuna Općine Čapljina uvelike poboljšati sigurnost na dijelu prometnice M-17.

Tako je ovih dana na opće zadovoljstvo mještana Višića i okolice, kroz čitavo naselje uz magistralni put M-17 postavljena rasvjeta koju je u cijelosti financirala Općina Čapljina, premda je to davno trebala napraviti Federalna Direkcija za ceste pod čiju jurisdikciju spada spomenuta prometnica. Rasvjetni stupovi postavljeni su u dužini od 2 km, a ukupno je postavljeno oko 40 rasvjetnih tijela. Kako je iznimno bitno da trasa kojom se kreću pješaci, prije svega učenici OŠ “Lipanjske zore” iz susjednih naselja, nadamo se se da će u skoroj budućnosti projekt realizirati i susjedne MZ. Svečano puštanje u rad upriličit će se u subotu (11. lipanj), kao dio programa obilježavanja Lipanjskih zora Hercegovine, te blagdana sv. Ante.


visici.com

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>