referendumPločani su glasovali na referendumu o gradnji termoelektrane na ugljen u njihovu gradu. Elektranu snage 800 megavata želi graditi Luka Ploče, a projekt ima potporu Ministarstva gospodarstva. S druge strane, gradska vlast otvoreno se protivi termoelektrani tvrdeći da će ona ugroziti zdravlje ljudi te ljepotu i bogatstvo cijele neretvanske doline i južne Dalmacije.

‘U Neretvi će se vrijeme računati prije i poslije referenduma. Sve oči Hrvatske uperene su u Ploče jer ćemo biti primjer kako se brani svoj dom, kako narod može pobijediti one koji su moćni i koji imaju novaca ako se ujedine Gradsko vijeće Ploča, Županijska skupština Dubrovačko-neretvanske županije i narod na referendumu’, poručila je predsjednica udruge ‘Lijepa naša’ Ana Musa.

Protiv termoelektrane se svojedobno na jednoj od skupština izjasnila i Županija dubrovačko-neretvanska, a u Pločama je protiv tog projekta na dva prosvjeda, u organizaciji Građanske inicijative Pravo na zdrav život, izašlo više tisuća ljudi.

Gradsko vijeće Ploča je u listopadu prošle godine donijelo Deklaraciju kojom se protivi izgradnji TE i najavljue se referendum.

hercegovina.info/PortalOko.hr

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>