Stanovnicima Metkovića ne prođe dan, a da se ne javi neka od posljedica nedavne poplave koja je iza sebe ostavila velike štete.

Jučer je u metkovskoj luci (na desnoj strani Neretve) kroz poslijepodnevne sate došlo do urušavanja dijela operativne obale.

Poznato je da je u II. svjetskom ratu jedna od brojnih savezničkih bombi pala na to mjesto koje je poslije sanirano, vjerojatno nekvalitetno.

Stražar i policija obavijestili su nas da je u Luci došlo do urušavanja obale. Odmah smo izašli na teren, pristupilo se ograđivanju toga dijela kako bi se zaštitili radnici i vozila, a slijedećih dana ćemo izvršiti kvalitetniji zahvat, rekao nam je Ante Markota, voditelj tehničkih poslova u Luci Metković.

Nekad davno taj dio je valjda loše saniran, a nedavna poplava i velika količina vode podlokala je teren i napravila štetu srušivši 25 metara obale, dodao je Markota zaključivši kako to neće posebno zaustaviti njihovu djelatnost koja se odvija uglavnom u blizini silosa i niže gdje je obala sigurna. Inače, Luka Metković je stara trgovačka luka udaljena 20-tak kilometara od Ušća. Davne 1891. god. doživjela je svoj procvat, kada je izgrađena pruga uskog kolosijeka Sarajevo – Metković.

U sastavu je Luke Ploče od 1982. god., a nakon mnogih slavnih godina danas ima puno manje brodova i zaposlenika.

 

 

 

dubrovacki.hr

foto: metkovic.hr

 

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>