Županijski stožer civilne zaštite na danas (16. veljače) održanoj sjednici analizirao je stanje na području Hercegovačko-neretvanske županije, te konstatirao kako se stanje u svim jedinicama lokalne samouprave postupno normalizira.

Na sjednici je, također,  konstatirano kako se, unatoč nekoliko upita Županijskog stožera o eventualnim potrebama općinskih stožera u HNŽ, a vezano za njihove potrebe provođenja preventivnih mjera zaštite od poplava, očitovao jedino općinski stožer Stolac. Međutim, svjesni opasnosti od poplava u HNŽ, Županijski stožer još jedanput pozvao je sve općinske stožere da urade sve potrebne predradnje kako bi spremni dočekali eventualne poplave.

Stožer je naložio Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i športa da od grada Mostara, te općina u HNŽ zatraži očitovanje vezano za stanje prometnica i školskih objekta, kako bi se tijekom sutrašnjeg dana mogla donijeti odluka o početku odvijanja nastavnog procesa u HNŽ.
Članovi Stožera pozdravili su odluku Vlade da prihvati njihov prijedlog da se Gradu Mostaru i općinama u HNŽ dodijeli jednokratna novčana pomoć od po 15.000 KM za financiranje žurnih mjera zaštite i spašavanja koje se moraju provoditi na spašavanju ljudi i materijalnih dobara u tijeku djelovanja prirodne nesreće. Ova sredstva namijenjena su za plaćanje troškova goriva, mehanizacije, nabavu sredstava za čišćenje snijega i opreme za provođenje mjera zaštite od poplave.

 

vlada.hnz-k.ba

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>