Tehnologija je općenito dobra za ljude, no kad zbog nje prestanemo razmišljati glavom, od nje imamo više štete nego koristi. Amerikanka tako tuži Google jer ju je udario auto dok je hodala po prometnoj cesti.

 

Lauren Rosenberg, Amerikanka koju je ozlijedio automobil na prometnoj cesti, tuži Google jer joj je dao “opasne upute za hodanje”.

Naime, žena je pratila upute o šetnji između dviju adresa u Park Cityju u Utahu. U uputama je stajalo da mora hodati pola sata uz cestu koja je prometna i koja nema pločnik.

U njenoj tužbi stoji da ta cesta nije sigurna za pješake. “Kao direktna posljedica Googleovog nemara i pružanja nesigurnih uputa, tužiteljica je odvedena na opasnu cestu, a tamo ju je udarilo motorno vozilo, zbog čega je pretrpjela ozbiljne fizičke, emocionalne i mentalne ozljede.”

Rosenberg kaže da je zbog nesreće morala platiti više od 100.000 dolara računa, pa od Googlea traži ovaj iznos, kao i novac koji je izgubila jer nije mogla raditi.

Na računalu Google Maps upozorava korisnike da ruta koju im nudi možda nema pločnik, no Rosenberg tvrdi da na njenom BlackBerryju takvog upozorenja nije bilo.

Google je vjerojatno djelovao pod pretpostavkom da nitko dovoljno inteligentan da koristi telefon neće hodati po prometnoj cesti, no čini se da je imao prevelika očekivanja.

 

izvor: net.hr

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>