Osuđenik Ante Paponja (36) iz Gabele kod Čapljine usred dana je teško pretučen u prostoriji za fitness, paviljona broj 4 KPZ-a Zenica, gdje već četiri godine izdržava kaznu od 25 godina zatvora zbog dvostrukog ubojstva u Gabeli. Kako doznajemo, na Paponju su fizički nasrnuli zatvorenici Jasmin Miljković zvani Bijeli iz V. Kladuše, koji također izdržava kaznu zbog ubojstva, i Anton Oliv iz Sarajeva.

Prema informacijama iz bolnice, Paponja je zadobio teške ozljede glave i potres mozga, ali nije životno ugrožen.

Policija radi na rasvjetljavanju okolnosti napada. Paponja je i ranije bio u središtu zatvorske pažnje, a posljednji put, sredinom lanjskog studenoga, stražari su spriječili tučnjavu između njega i cimera Kenana Demirovića (23) iz Mostara.

Naime, nakon što je u njihovu sobu ušao zatvorski čuvar, u jednom trenutku vjerojatno je Paponja rekao: “Sklonite mi iz sobe tog majmuna”, nakon čega je Demirović pokušao nasrnuti na cimera. Podsjetimo, iz samo njemu znanih razloga, Paponja je 2. srpnja 2006. usred svadbe usmrtio Milenka Jurkovića (48), vlasnika salona uz samu granicu s Hrvatskom, i njegova zeta Barišu Sivrića (45).

 

pogled.ba

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>