ImageŠef iranskog pravosuđa odlučio je suspendirati primjenu smrtne kazne kamenovanjem nad 43-godišnjom ženom koja je priznala krivnju za preljub, priopćila je u nedjelju državna agencija Irna pozivajući se na sudskog dužnosnika.


“Iako je presuda konačna i primjenjiva, kazna je suspendirana iz humanih razloga i po naredbi šefa pravosuđa za sada neće biti primijenjena”, izjavio je Malek Ajdar Sharifi, sudski dužnosnik za pokrajinu istočni Azerbejdžan.

Sharifi je dodao da će smrtna presuda za Sakineh Mohammadi Ashtiani ipak biti izvršena ukoliko to pravosuđe zatraži, usprkos prosvjedima Zapada. On je rekao i da su njeni zločini “različiti i vrlo ozbiljni” i nisu ograničeni na preljub.

Sakineh Mohammadi-Ashtiani je osuđena 15. svibnja 2006. godine za “preljub, ubojstvo i krivična djela”. Visoki sud je potvrdio kaznu 2007. godine, a pokrenuta je velika međunarodna kampanja kojom se traži da se ona poštedi ove kazne.

izvor: Fena

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>