Mostar, 1. veljače 2011. – Mobilni tim za pripravnost u slučaju pandemija održao je danas redoviti sastanak na kojem je razmotrena situacija vezana za pojavu gripe na području HNŽ. Konstatirano je kako je, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo HNŽ, u proteklom mjesecu od nedefinirane gripe oboljelo 3473 osoba, a od atipične pneumonije 452 osobe.

 

Na području HNŽ analizom uzoraka potvrđeno je postojanje virusa H1N1, te je evidentirano 6 oboljelih. Mobilni tim upoznat je i s činjenicom da je na intenzivnom odjelu SKB Mostar preminuo 36-godišnji muškarac iz Tomislavgrada, za kojeg je, definitivno, utvrđeno da nije bolovao od virusa H1N1 i da smrt nije nastupila kao posljedica zaraze ovim virusom.

Također, još jedanput istaknuta je važnost cijepljenja uz napomenu da cjepivo pokriva virus AH1N1, H3N2 i virus B. Cjepiva ima dovoljno i sve osobe koje se žele cijepiti mogu to učiniti u Zavodu za javno zdravstvo HNŽ, ali i u domovima zdravlja na području HNŽ.

Inače, Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi u suradnji sa Zavodom zdravstvenog osiguranja osiguralo je sredstva za 4500 doza besplatnog cjepiva, koja su distribuirana u domove zdravlja HNŽ.

 

vlada hnž

 

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>