Vodostaj Neretve u Mostaru trenutno iznosi 1022 cm, 64 cm više nego jučer. Kota “0” vodokaza je 40.29 mnm. Kako je za Bljesak.info rečeno u Agenciji za vodno područje Jadranskog mora, trenutni protok Neretve kroz Mostar je 1100 kubika u sekundi. U Dračevu su zbog toga uvedene izvanredne mjere obrane od poplave, dok su na području rijeke Trebižat na snazi redovne mjere obrane od poplava.

Također i na Mostarskom blatu su zabilježene veće količine vode, a svi objekti su u maksimalnoj funkciji. Također zbog obilnih kiša u Agenciji za vodno područje Jadranskog mora uvedena su dežurstva tijekom 24 sata, a ista situacija je i sa stožerima Civilne zaštite.

Za Bljesak.info iz Elektroprivrede BiH – hidroelektrane na Neretvi rečeno je da je na HE Jablanica trenutno pušteno šest klapni, te se radi na ispuštanju vode kako bi se pripremili za novi dotok većih količina vode, budući da su i za sutra najavljene padaline i jugo pa se očekuje i otapanje snijega.

Također povećan je protok i na HE Grabovica i Salakovac i trenutno je razina vode u stagnaciji. Također iz ovog poduzeća rečeno je da trenutna akumulacija na HE Jablanica je svega 1,70 metara ispod maksimuma dok je 8. studenog akumulacija bila 16 metara ispod maksimuma.

 

Bljesak.info

 

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>