ImageJedan Danac tužio je sudu uzgajivača papagaja koji mu je, kako tvrdi, prodao kakadua koji leti ukrivo, javili su austrijski mediji. Danac tvrdi da mu je prilikom kupovine ptice rečeno da je papagaj Sepi zdrav, ali da je on ustanovio da kakadu boluje od teškog poremećaja jetre, zbog čega leti ukrivo.

 

Novi vlasnik papagaja se, kako kaže, osjeća prevarenim i zatražio je pravdu na sudu u Klagenfurtu. Papagaj je u ponedjeljak pred sudskim vještakom u sajamskoj hali u Klagenfurtu morao letit nekoliko krugova i prikaže svoje letačke sposobnosti. Taj događaj izazvao je veliko zanimanje medija.

“Dakle, ja kao laik samo mogu da kažem da ova ptica leti ravno. Nisam primjetio nikakav poseban problem”, komentirao je jedan od očevidaca. “Napravili smo nekoliko pokušaja. Kakadu leti horizontalno, dakle ravno, ali ne i visoko – nešto sa ovom pticom nije u redu”, kazao je sudski vještak Aleksander Rabič.

Ptica će biti podvrgnuta svim neophodnim medicinskim analizama, a rezultati o njenom zdravstvenom stanju bit će poznati za dva do tri mjeseca. Činjenica je, međutim, da će troškovi sudskog spora biti veći nego što je sama vrijednost papagaja, pošto već sada iznose oko 10.000 eura.

 

izvor: Fena

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>