Trashtag izazov – očistimo višićku adu

Hashtagovi i viralni izazovi obično predstavljaju smiješne ili čudne trenutke u modernoj internet kulturi, ali sada je tu novi viralni pokret čiji cilj nije zabava nego pomoć u spašavanju planete. Trashtag izazov je postao mega popularna globalna akcija. I to je jedna od rijetkih dobrih stvari u posljednje vrijeme koje su potekle sa društvenih mreža.

Hashtag #trashtag želi da se svi označe kako bi riješili ovaj problem. Ljudi širom svijeta su izazvani da prije čišćenja fotografiraju područje kojem je potrebno čišćenje od smeća, a kada to mjesto očiste od smeća trebaju napraviti fotografiju nakon uljepšavanja. Hashtag je postao popularan na društvenim mrežama nakon što je jedan korisnik objavio sliku nekoga tko je dovršio izazov s natpisom: “Ovo je novi izazov za sve vas tinejdžere. Snimite fotografiju područja koje treba očistiti zatim snimite fotografiju nakon što ste nešto očistili i postavite je na Reddit.”

Naša udruga “Ostajem” spremno se odazvala na ovaj izazov te pokreće akciju čišćenja višićke ade koju su, nažalost, najviše Višićani neodgovornim korištenjem i odlaganjem krupnog, domaćinskog i poljoprivrednog otpada poprilično devastirali. Ovim putem pozivamo sve Višićane da pokažemo i drugo lice i pomognemo u zaštiti ovog prirodnog dobra, i stari i mladi, a najbolji način za to jest pozitivnim primjerom. Akcija čišćenja će se održati ove subote (16. ožujak), a skup svih volontera koji žele sudjelovati biti će ispred O.Š. “Lipanjske zore” Višići u 9:00 sati. Potrebno je ponijeti vlastite rukavice te vreće za smeće.

To je tek prvi korak u revitalizaciji tog iznimno vrijednog prirodnog područja u našem selu, kako bi nam jednog dana s ponosom služilo za aktivnosti i uživanje uz rijeku Neretvu umjesto za odlaganje smeća. Te također naglašavamo da je ovo je samo još jedna u nizu od aktivnosti koje će pokrenuti, sa ciljem podizanja svijesti mladim ljudima da se moraju aktivirati i sami početi raditi na pozitivnim promjenama u društvu i okolini.

U galeriji fotografija možete vidjeti u kakvom je stanju trenutno višićka ada.