Na britanskom tržištu objavljen je natječaj za radno mjesto koje poslodavac opisuje kao najbolji posao na svijetu. Jedino pitanje koje si svaki pivopija postavlja: gdje se prijaviti?
Na novom radnom mjestu, koje je oživjela tržnica Spitalfields, kušač bi trebao testirati pivo iz pubova i kafića diljem Londona.

Zanimanje koje je ustanovljeno davne 1683. godine dugo je smatrano važnom zdravstvenom i sigurnosnom provjerom alkoholnih pića.

Malcom Ball, šef kompanije Wellington koja upravlja tržnicom, objavio je da se potencijalni kandidati prijave za posao u kojem bi kušali različita alkoholna pića i ocjenjivali njihovu kvalitetu.

“Iako zvuči primamljivo, moderna verzija će uključivati nešto više odgovornosti od one originalne”, rekao je Ball. “Naš kušač bi trebao biti ambasador hrane i pića u regiji.”

Idealni kandidat trebao bi pokazati “veliko znanje o lokalnom, nacionalnom i međunarodnom pivu i strast prema samom pivu”.

“Posao se ne plaća, no evidentno je da ima neke prednosti”, dodao je Ball na kraju.

Prijave se primaju do nedjelje, 23. svibnja, nakon čega će se kandidati okušati u slijepom kušanju piva kako bi se otkrio pobjednik

izvor: net.hr

 

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>