Torcida: Boysi, prekinite bojkot i dođite na Poljud

Nogometna euforija u Splitu koja ovog ljeta vlada oko Hajduka utihnula je samo nakratko, taman da kroz Poljud prođe smotra ponajboljih svjetskih atletičara, Kup kontinenata, a kroz Maksimir Grčka u kvalifikacijama za Euro 2012. godine, što su događaji koji su zadnjih dana bili u fokusu.

U Splitu je od srijede sve podređeno subotnjem derbiju Hajduka i Dinama (19.00). Prodaja ulaznica već je počela.

– Ulaznice idu dobro – kaže Duje Bilić, blagajnik Hajduka koji je ovih dana jedan od onih zaposlenika splitskog kluba “pod najvećim pritiskom”.

– Javljaju se naši navijači sa svih strana, imamo puno upita i predbilježbi kao i uvijek kad se igra derbi – dodaje Bilić.

Očekuje se pun stadion, 35.000 gledatelja na najvećem derbiju hrvatskog nogometa. Kad Hajduku ide dobro, kao što je to sada slučaj, stadion se rasproda bez problema. Hajduk u ovoj sezoni ima 3000 pretplatnika, Torcida rezervira 6000 ulaznica, i to je već 9000 a da se ne otvore blagajne. A od utorka, kad su se ulaznice našle u prodaji, na Poljudu se čeka u redu za njih.

Inače, cijene ulaznica su sljedeće: sjever 60, istok 90 i 110 te zapad 110 i 130 kuna. Iako su ulaznice nešto skuplje nego što je to bilo za utakmice kvalifikacija za Europsku ligu, interes je velik, navijači splitskog kluba ne žale novca kad se radi o velikim utakmicama Hajduka, a kad su derbiji s Dinamom, pogotovo.

Za Torcidu 60 kuna

Sektor A na južnoj tribini bit će spreman za navijače Dinama, taj dio tribine prima 1463 gledatelja. No, Boysi su u bojkotu, pitanje je hoće li doći u Split.

– Gostujući navijači zasad se nisu najavili, ali bit ćemo s njima u kontaktu i osigurat ćemo im ulaznice na vrijeme – kaže Bilić. Cijena ulaznica je kao i za Torcidu, 60 kuna.

– Bilo bi lijepo da Poljud bude ispunjen do kraja, a ne da taj dio tribine zjapi prazan. Zato pozivamo Dinamove navijače neka dođu u Split na derbi, neka uveličaju taj pravi praznik nogometa. Naravno, neka se ponašaju fair i korektno da sve ostane u okvirima velikog rivalstva dva naša najveća kluba – poručio je na kraju Bilić.

Naravno da će atmosfera biti užarena jer u ovoj ranoj fazi prvenstva Hajduk s pobjedom u derbiju može pobjeći Dinamu na osjetniju bodovnu prednost (na +4 boda). Uvijek je to derbi prestiža, ali i utakmica koja može odrediti daljnji tijek prvenstva.

Sedam dana, tri velika meča

Splićani su sjajno krenuli u sezonu, a upravo im s Dinamom počinje pakleni tjedan. U sedam dana Hajduk igra tri velike i značajne utakmice: prvo derbi s Dinamom, pa u četvrtak gostovanje u Ateni kod AEK-a na otvaranju Europske lige i za kraj jadranski derbi na Kantridi protiv lidera 1. HNL Rijekom.

– Ovo nam je ključni tjedan sezone – ističe predsjednik Hajduka JoškoSvaguša koji je već poručio: – Ako dobijemo Dinamo, nitko nas više neće moći zaustaviti.

izvor: jutarnji.hr