Tjedan dana nakon čišćenja, vandali iščupali znakove i opet bacali smeće

Podsjetimo, prošlog tjedna u Višićima je uspješno održana hvalevrijedna akcija čišćenja višićke ade od smeća. Vijest koju je prenijela većina portala i medija u hercegovini, vijest kojom se trebamo ponositi jer smo pokazali drugima da se možemo organizirati, da mislimo na okoliš u kojem živimo i da želimo živjeti u ”boljim” Višićima. Kao što smo već i pisali, jedan kamion je par sati nakon akcije istovarao građevinski otpad. Nažalost nije jedini.

Danas, šetajući uz Neretvu, našli smo počupane i polomljene znakove koje su višićani i višićanke postavili prošli tjedan a ovaj tjedan neki drugi višićani, vjerojatno, počupali. Ne znamo jesu im smetali znakovi ”Ne bacaj smeće” ili to što su se pronašli u nazivu ”Idiote”. Kako god bilo, moramo priznati da smo doživili razočaranje da jedan takav znak (tj. 3 od 4) nije izdržao niti sedam dana. Šetajući dalje, primijetili smo da je neki strastveni ljubitelj kladionice kupio novu 32” Vivax televiziju, pa je oduševljen, odnio kartonsku kutiju i 10-ak sportskih tjednika u vreći na ulaz u adu.

U galeriji možete, između ostalog, pogledati kako višićka ada trenutno izgleda. Dobro pogledajte ili se ovih dana prošećite adom. Ako ovako nastavimo, vjerojatno nećete imati priliku vidjeti je opet u ovakvom stanju.