Svečano obilježen dan O.Š. “Lipanjske zore” Višići

U sportskoj dvorani Osnovne škole “Lipanjske zore” u Višićima danas je svečano obilježen dan škole. Učenici i njihove učiteljice i nastavnici pripremili su bogat kulturno-zabavni program, a otvorena je i izložba literarnih radova. Važno je istaknuti kako su učenici ove škole bili jako uspješni na raznim županijskim natjecanjima, zbog čega su dobili
posebnu pohvalu. Učenici škole izveli su na pozornici prigodne recitale, a osim toga održan je nastup plesne skupine i školskog zbora, a upriličeni su i različiti igrokazi.

“Danas slavimo 75 rođendan naše škole. Obilježavanje dana škole započeli smo jučer sportskim natjecanjima naših učenika te polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na spomen pored škole. Nastavljamo danas školskom priredbom i izložbom likovnih literarnih radova učenika naše općine.

Ove godine školu je pohađalo 596 učenika, raspodjeljenih u 38 odjela. Imamo 10 kombiniranih odjela, a od toga je 7 odjela u kombinaciji od dva razreda i po jedan odjel u kombinaciji od 3, 4 pa čak i 5 razreda. I ove godine u prvi razred upisano je 67 učenika, što je nešto manje nego lani. Iako su teška vremena mi stvarno nastojimo poboljšati uvjete za rad i osigurati nastavu u našoj školi” , rekla je u svom obraćanju ravnateljica škole Nada Pažin.

Nazočne je pozdravio i načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić koji je istaknuo kako je uvijek lijepo doći u Višiće, poglavito u ovakvim prigodama, kada su svi veseli i razdragani zbog rođendana škole.

75 godina postojanja i rada je zbilja puno puno, međutim trebamo imati u vidu da tih 75 godina nije ništa ukoliko želimo da i u budućnosti da ova škola opstane i da djeca dolaze ovdje sticati svoja prva znanja. Maloprije smo čuli nagrade koje su djeca dobivala i to je ono što želimo istaknuti i o čemu trebamo voditi računa.

Unatoč silnim problemima, kako u funkcioniranju škole i položaju djelatnika, ne samo ove škole, nego i inače u obrazovnom sustavu, rezultati ipak ne nedostaju, pa zbog toga posebna zahvala svim djelatnicima ove škole i naravno djeci koja su konačano ono oko čega se sve ovo vrti.

Ova škola ima puno područnih škola i one su manje-više u dobrom stanju, osim škole u Čeljevu i Domanovićima. Što se tiče Čeljeva priča se polako privodi kraju, završavamo školu, tako da ćemo dobiti zbilja jednu modernu, dobro opremljenu područnu školu u Čeljevu, i očekujemo da će djeca već iduće školske godine iz one jako loše trošne zgrade preći u jednu potpuno novu školu.

Već smo sada u mislima na Domanovićima i trebamo najaviti da smo raspisali natječaj za izvođenje idejnog projekta, dakle riješiti ćemo problem prostora i u područnoj školi u Domanovićima, s tim što ćemo ovoga ljeta riješiti mokre čvorove, tako da ipak ti uvjeti budu bolji nego što trenutno jesu.” , kazao je načelnik Vidić, što su gromoglasnim pljeskom popratili kako učenici, tako i nastavnici ove škole.

ČA::portal