Donosimo još jednu pozitivnu priču o sportu iz našeg mjesta, dokaz kako se iz velikog truda i rada mogu postići veliki rezultati, za koje se nadamo da će biti još veći kako im karijere budu odmicale. Za sada im ide odlično, a još nisu ni punoljetni. Mnogi možda nisu ni upoznati s time da imamo mlade i perspektivne tenisače, jer to nije sport broj 1 po popularnosti. Ali svakako je sport koji iziskuje velika novčana sredstva, pogotovo zbog toga što na ovim prostorima nema teniskih terena. U ovome članku donosimo vam priču o Luki (1998.) i Jeleni Burić (1996.), čiji su se roditelji odlučili na veliku žrtvu kako bi im djeca mogla uživati u onome što vole, ali i za što su i iznimno talentirani.

Tenis je, kao i svi ostali sportovi, težak, a još je teže u njemu uspjeti kad nemate adekvatne uvjete. U općini Čapljini postoji samo jedan raspoloživi teniski teren, i to onaj u Čeljevu kojeg je izgradio Andrija Jovanović. Upravo su kod njega, 2006. godine, Luka i Jelena započeli svoju tenisku karijeru. Talent je odmah izašao na vidjelo, te su se njihovi roditelji (Zdravko i Željka) odlučili za treniranje u Međugorju koji ima sve potrebne uvjete. Ali s time su si priuštili i još veće financijske troškove počevši od opreme, samo jedna reketa vrijedi 400 KM!, troškovi putovanja na treninge, a na kraju i plaćanje hotela za vrijeme turnira. Prema riječima oca Zdravka, zasad uz veliki rad i požrtvovnost, uspijevaju svojoj djeci omogućiti sve ono što im je  potrebno i što ih usrećuje. Svakako da je to Luki i Jeleni još veći motiv za uspjeh. A uspjeh ne izostaje niti izvan teniskih terena, u školskim klupama se osjećaju jednako dobro, ipak je obrazovanje najvažnije u životu, kaže Zdravko. Jelena će u idućoj školskoj godini nastavu pohađati u Srednjoj školi Čapljina, smjer Ekonomija, dok se Luka iz Metkovića vratio u Osnovnu školu “Lipanjske zore” u Višićima. Razlog je jednostavan, a taj je da će njih oboje nastavu pohađati ujutro, te će tako imati poslijepodne za treninge.

U Teniski klub Međugorje putuju svakim danom, osim nedjelje, gdje ih trenira Željko Dodig, brat teniskog asa Ivana. Uz trenera Željka, savjete im pružaju i Marin Čilić, te Ivan Dodig s kojima nerijetko treniraju. Luka i Jelena natječu se širom BiH i Hrvatske, te na tim natjecanjima redovito ostvaruju odlične rezultate. Upravo je Luka na nedavno održanom turniru u Sarajevu do 14 godina osvojio 3. mjesto, dok je prošle godine (2010.) polučio još veći uspjeh kada je na Mastersu U-12 (sudjelovalo 16 najboljih iz BiH) osvojio 3. mjesto.

Luka je u kategoriji do 10 godina zabilježio slijedeće rezultate: Široki Brijeg, Dubrovnik i Pomak (1. mjesto), Stobreč (2. mjesto), te Široki Brijeg (3. mjesto). U kategoriji do 12 godina ima osvojene medalje: Visoko (2. mjesto), Metković, Split u parovima, Masters, Mostar, Široki Brijeg (3. mjesto), dok je na nedavno odigranom turniru u Sarajevu do 14 godina osvojio 3. mjesto. Sestra Jelena osvojila je turnir u Međugorju, zatim je u Mostaru na tri turnira do 14 godina osvajala 2. i 3. mjesta. U kategoriji do 16 godina odigrala je također dva turnira u Mostaru na kojima je osvojila 3. mjesto.

Također još jednom želimo istaknuti te pohvaliti trud roditelja koji svoje mlade uzdanice u cijelosti sami financiraju, opće poznato je da je tenis jako skup sport, kao u ostalom i svi individualni sportovi, međutim ovo je još jedan dokaz da uz puno truda, ljubavi i požrtvovnosti rezultati ne izostaju.

 

visici.com

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>