Najduži meč u teniskoj povijesti, između Francuza Mahuta i Amerikanca Isnera, prekinut zbog mraka pri rezultatu 59-59 u petom setu, igrao se danas u Wimbledonu.

 

 

Meč prvog kola između 23. nositelja Isnera i francuskog kvalifikanta Mahuta već je bio prekidan zbog mraka u utorak, na kraju četvrtog seta.

Do sada je meč trajao ukupno 10 sati, a samo peti set već 7 sati i 6 minuta, čak više i od cijelog dosadašnjeg najdužeg meča u povijesti (6:33), odigranog na Roland Garrosu 2004. godine.

Nikada prije u povijesti Wimbledona, a to je od 1877. godine, niti jedan meč nije trajao više od 112 gemova (1969. god). Isner i Mahut su samo u petom setu odigrali više od toga, a još uvijek nije riješeno pitanje pobjednika. Iako je Amerikanac dolazio vrlo blizu, no Mahut je spasio sve četiri break lopte.

Čak niti elektronički semafor nije izdržao, zapeo je na  47-47, iako je stvarni rezultat u tom trenutku bio 48-48, da bi se par trenutaka poslije sasvim zacrnio.

No tenisači su nastavili igrati, a dosadašnje brojke su zapanjujuće: odigrali su ukupno 881 poen, 612 u petom setu. Isner je pogodio 98 aseva, Mahut 95, obojica nadvisivši dosadašnji rekord, kojeg je držao Ivo Karlović sa 78 aseva (u Davis cup susretu protiv Stepaneka, Poreč 2009.).

I ono najvažnije, još nije gotovo, meč će se rastegnuti i na treći dan za redom.

A danas, nešto nakon 21:00 po lokalnom vremenu, Mahut i Isner su prišli mreži da bi zajedno sa sucem odlučili da li će se meč nastaviti danas ili u četvrtak.

“Ja želim igrati”, rekao je Mahut – “Ali ništa ne vidim”. Navijači su vikali – “Hoćemo još, hoćemo još” i ustali nagraditi tenisače gromoglasnim pljeskom.

Kada su napuštali tren, Isner je uzeo mikrofon pokraj terena i rekao: “Ovakvo nešto se neće ponoviti nikada. Nikada!”

J.J.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>