Večeras (14. siječnja, 18:00 h) su hrvatski rukometni reprezentativci upisali sigurnu pobjedu protiv Rumunja. Najboljim igračem utakmice proglašen je Ivano Balić, dok je najbolji strijelac bio Manuel Štrlek sa 8 pogodaka (100%). Krajnji rezultat utakmice bio je 27:21 (11:13).

U premijernom nastupu na Svjetskom rukometnom prvenstvu koje se ove godine održava u Švedskoj Hrvatska je s novim izbornikom Slavkom Golužom upisala pobjedu protiv reprezentacije Rumunjske. Iako su hrvatski rukometaši loše ´ušli´ u utakmicu, 9 minuta bez postignutog pogotka, do kraja poluvremena uspjeli su smanjiti vodstvo Rumunja na 2 pogotka. Naime, Rumunji su čak dva puta u prvom poluvremenu imali prednost od četiri pogotka.

 

Međutim, u prvih 5 minuta drugog poluvremena Hrvatska dolazi do izjednačenja, da bi u slijedećih 5 minuta na čelu s Balićem ´prelomili´ utakmicu i poveli s 3 pogotka razlike. Uz Balića se još istaknuo Manuel Štrlek, koji je imao savršenu realizaciju.

Slijedeća utakmica je 16. siječnja protiv Alžira u Lundu. U skupini C još su Danska, Srbija i Australija.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>