Župa Dračevo u svom pastoralnom djelovanju nastoji poseban naglasak staviti na odgoj i brigu svoje mladeži. Sukladno s tim župnik don Ivica Boras u petak 21.svibnja organizirao je tribinu pod nazivom „ Svjedočanstvo“ na koju se okupilo osim mladih i određeni broj roditelja kako iz ove tako i iz susjednih župa. Župa Dračevo nalazi se uz samo granicu s Republikom Hrvatskom i stoga je izložena neposrednom doticaju sa drogom koja se često ovim krajem pronosi na obe strane granice. Mladima je vrlo lako doći do ove moderne pošasti te je i ova župa po tom pitanju ugrožena. Cilj tribine bio je uputiti mlade u srž tog problema, stvarni život narkomanije i sveg što ona nosi sa sobom. Gost predavač te večeri bio je gospodin Goran Ćurković, rođen u Splitu, a trenutno nastanjen u Međugorju. On se rado odazvao na poziv župnika i te večeri svima okupljenima u dračevskoj župnoj crkvi prenio svoja iskustva koja je proživio kroz tešku ovisnost, izlječenje i na kraju sretan obiteljski život. Još kao dječak Goran je živeći u nesretnoj obiteljskoj situaciji tražio utočište na ulici među onima koji su mu bili naizgled životni oslonac, a zapravo su nudili zlo. Tako je i on vrlo lako zapao u okove alkohola i droge. Počeo je krasti i od vlastite obitelji i prijatelja, bavio se kriminalom kako bi li nabavio drogu te tako padao sve dublje i dublje. Nakon što je i sam nekoliko puta bio pred vratima smrti, u agoniji droge pokušao je ubiti i vlastitog oca. Prema vlastitom svjedočenju Goran je danima i godinama zazivao smrt je nije vidio drugog izlaza, ostavljen i napušten od svih kao zadnji prosjak živio je po napuštenim zgradama i ulicama Splita. Čvrsto uvjeren da je molitvama njegove pokojne majke Bog poslao spas u liku nepoznate žene koja ga je pronašla i protiv njegove volje uputila na liječenje u komunu. Nitko od njegovih poznanika i takozvanih prijatelja nije preživio svoju ovisnost. Danas je Goran obiteljski čovjek i, kako kaže, jedan od tisuću koji preživi doticaj s teškim drogama. Uz sve svoje obiteljske obaveze Goran nerijetko i rado nastoji mladima prenijeti svoje iskustvo da ih upozna i zaštiti od ovog teškog zla današnjeg vremena.
Ganuti i sa suzama u očima okupljeni vjernici pomno su pratili svaku Goranovu riječ i na kraju tribine postavili mnoga pitanja na koja je Goran rado odgovorio. Prepuni dojmova i s novim iskustvom mladi su pošli svojim kućama noseći ovo životno svjedočanstvo kao poticaj da svoj život čuvaju od zla usmjereni k dobrom.

Ana Ivanković

 

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>