Ovo ljeto (2010. god.) proteklo je u velikim radovima po našem selu, a najviše se ističe asfaltiranje ulica, zatim postavljanje rasvjete koja bi se trebala ubrzo pustiti u pogon, te sanacija starih kanala zbog zimskih poplava. U ovome članku obrađeno je samo asfaltiranje, dok ćemo vas o preostalim radovima izvijestiti nakon što se isti urade.

Žitelji dijela Višića, koji u povijesnim vrelima nosi naziv Tersana, dok je lokalnim govorom taj naziv prešao u naziv Tresana, napokon su dočekali asfaltiranje makadamskog puta uz bajer. Ovaj put je više puta popravljan tako što bi se rupe ´pokrpale´ nabacivanje pijeska i zemlje. Ovoga ljeta (lipanj 2010.) je taj problem riješen. Put uz bajer asfaltiran je u dužini oko 750 m i širini oko 1,70 m, te su još postavljena nekolika ´ležeća´ policajca iz sigurnosnih razloga. Usporedno s ovime, stanovnici toga dijela Višića okrenuli su se uređivanju samoga bajera, odnosno košenju trave, ali i paljenju, što je puno lakše, ali i neekološki.

Također je asfaltirana i Gornja mahala, zatim izlaz odnosno ulaz u Donju mahalu kod sadašnje pošte, tzv. Mali put, odnosno put na granici Čeljeva i Višića, te Boškovića ´avlija´.

Ostale slike možete pogledati u našoj galeriji.

 

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>