Sutra (subota, 3. studeni) će se na stadionu Čaeri ponovno, nakon predugih 15 godina, odigrati neslužbena utakmica mlađih uzrasta između HNK Višići i HNK Lipanjske zore Domanovići. Dječaci će biti podijeljeni u tri kategorije po godištima, a prva utakmica započinje u 13:00 h, pa ovim putem pozivamo SVE da dođu i bodre naše perspektivne dječake, koji treniraju nepunih mjesec dana.

 

Svi mi, koji smo igrali i trenirali na Čaerima kao klinci pod palicom nažalost pokojnog Mate Blaževića, čovjeka koji je živio za ovaj klub, znamo što znači i što nam predstavlja igranje za HNK Višići. To je jedno neopisivo iskustvo s pregršt dobrih strana, te malo onih lošijih, ali koje je nažalost bilo kratkog vijeka, bar za ove spomenute generacije, a da ne govorimo o generacijama koje to nisu doživjele. Tadašnji, posljednji kadeti (generacija od 1984. do 1986. goditša) i juniori (generacija od 1980. do 1983. godišta) igrali su tek dvije sezone, ukoliko me pamćenje ne vara. Iz nekih razloga omladinski pogon se ugasio, što se osjetilo i na nedostatku igrača za prvi tim, a ubrzo je uslijedilo i kratkotrajno gašenje kluba. “Stara” uprava, na čelu s predsjednikom Nedjeljkom Ivankovićem (Beli) i sportskim direktorom Sanjinom Ragužom, ponovno je pokrenula klub, renovirala svlačionice, te sve ostalo što je bilo potrebno za normalno funkcioniranje kluba. Iako su u planu imali ponovno pokretanje omladinskog pogona, to ipak nije ostvareno. Međutim, “nova” uprava na čelu s predsjednikom Marcelom Ragužem, te ostalim članovima (Toni Blažević, Goran Falak Mrća, Željko Raguž i drugi) pokrenula je omladinsku školu HNK Višići, a zaglavnog trenera imenovan je Dražen Krmek, dok su mu pomoćnici Željko Raguž i Andrej Zvono. Nadajmo se da će ovaj omladinski pogon biti dugovječniji, na našu, ali i na dječju radost, te da će se od iduće sezone aktivno natjecati u ligi sa svojim vršnjacima. Istina, nije to svjetska razina nogometa, ali za nas i naše dječake to je sve. Tko zna, možda jednog dana netko od njih dosegne i planetarnu slavu.

Stoga podržimo ovu akciju i naše dječake: “DOĐI DA VIDIŠ, DOĐI DA SE DIVIŠ”!

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>