Trener Šahtjora Lucescu je naglasio je da ‘Šahtjor mnogo riskira’ dovođenjem neoporavljenog igrača, ali se nada da će u konačnici profitirati i Eduardo i Šahtar. ‘On je ekstra klasa’, kaže Lucescu.

 

 

Ukrajinski mediji posvetili su veliku pažnju jednom od najvećih ovogodišnjih transfera u njihovoj nogometnoj ligi – dolasku hrvatskog reprezentativca Eduarda da Silve i donedavnog napadača londonskog Arsenala u redove prvaka  Šahtjora iz Donjecka.

Kako piše, kijevski list Segodnja (Danas), u klubu su prezadovoljni dolaskom Hrvata brazilsklih korijena te ga smatraju velikim pojačanjem za ovosezonsku Lige prvaka. Šahtjoru su porasli europski apetiti, a rumunjski trener Mircea Lucescu najavljuje proboj do finala. Lucescu je naglasio je da “Šahtjor mnogo riskira” dovođenjem neoporavljenog nogometaša, ali se nada da će u konačnici profitirati i Eduardo i Šahtjor.
Eduardo je igrač ekstra klase – kaže Lucescu.

Na aerodromu u Donjecku Eduarda su dočekali generalni direktor Šahtjora Sergej Palnik (koji je kazao da će hrvatski reprezentativac odmah potpisati četverogodišnji ugovor), te superpopularni Šahtjorov kapetan Darijo Srna, koji ga je smjestio u luksuzno sjedište svog ekstravagantnog Bentleya i otklizao širokim donjeckim avenijama.

Srna, inače, ne riskira ništa manje od Lucescua. Naime, Eduardov dolazak vjerojatno se ne bi ni dogodio bez iznimnog Srnina zalaganja i angažmana. Duduov reprezentativni kolega zakleo se velikom gazdi, ukrajinskom milijarderu i vlasniku “pola Ukrajine” Rinatu Ahmetovu da jamči za Eduarda, što je kontroverznom tajkunu bilo dovoljno da “odobri transfer”. Ahmetov je slab na Srnu, ali ne voli razočaranja.

Mnogi ukrajinski listovi raspisali su se o stravičnoj ozljedi našeg reprezentativnog napadača. U veljači 2008. godine u utakmici Premiershipa brutalno ga je ozlijedio igrač Birminghama Martin Taylor. Od tog nesretnog događaja Eduardo nikako da se oporavi i vrati u staru formu, a Šahtjoru bi trebao biti njegov novi početak.

U prebogatom klubu Rinata Ahmetova nadaju se da će Eduardo od “čovjeka -ozljede” ponovno postati “čovjek-gol”. Međutim, ukrajinski listovi skloniji velikom Šahtjorovom konkurentu Dinamu iz Kijeva, ironično su poručili Eduardu da u Ukrajini itekako tuku po nogama, te da milosti i popusta neće biti!

Eduardo je vjerojatno nakon tih dobrohotnih upozorenja progutao knedlu, mada bi mu nešto više od dva milijuna kuna godišnje plaće trebalo olakšati i ublažiti prijetnje ukrajinskih obrambenih igrača, koji se već hruste na nesretnog hrvatskog reprezentativca. Prema klupskom menadžeru Šandoru Vragi, to i nije velika cijena za igrača “koji sam može riješiti utakmicu Lige prvaka”.

izvor: sportske.jutarnji.hr

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>