Još iz daleke povijesti, točnije iz Rimskog Carstva, seže proslava Valentinova u čast Sv. Valentinu, svećeniku koji nije prihvatio carski zakon o zabrani ženidbe vojnicima, koji bi tim činom (prema mišljenju cara) radije ostajali kući nego išli u rat. Stoga je Sv. Valentin potajno vjenčavao vojnike, ali car je to saznao te mu je 14. veljače dao odrubiti glavu.

Bio jednom jedan otok na kojem su živjeli svi osjećaji i ljudske vrijednosti: Dobra volja, Tuga, Znanje, Ponos, Bogatstvo,… i među ostalima i Ljubav. Jednoga su dana shvatili da će njihov otok potonuti, te su pripremili svoje brodove kako bi ga napustili. Jedino je Ljubav željela ostati do posljednjeg trenutka, ali kad je otok bio na tren do potonuća Ljubav je odlučila potražiti pomoć.

Prvo je pitala Bogatstvo za pomoć, a ono joj je odgovorilo: “Ne mogu, mnogo je zlata i srebra na mom brodu, nemam mjesta”. Nakon toga nailazi Ponos, koji također odbija Ljubav jer “ovdje je je sve savršeno, mogla bi mi uništiti brod”.

Tada je Ljubav zamolila Tugu da je povede, ali Tuga joj odgovori: “Oh Ljubavi, tako sam tužna da ne mogu”. Kada je Dobra volja prolazila toliko je bila zadovoljna da nije niti čula Ljubav.

Tada Ljubav začuje glas: “Dođi Ljubavi, ja ću te povesti”. Kada su stigli do kopna, Ljubav se iskrcala, ali je zaboravila zahvaliti na prijevozu. Zbog toga se obratila Znanju s pitanjem: “Tko me to spasio!?”. Znanje joj odgovori da je to bilo Vrijeme, jer je samo ono sposobno procijeniti koliko je ljubav važna u životu. SRETNO VALENTINOVO!!

 

Slajd 1

 

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>