Ljubav je bit Božića, koji bi trebao biti obiteljski praznik, praznik kad provodimo vrijeme sa svojim voljenima, slavlje ljubavi koju jedni drugima darujemo. Ali nažalost, ljubav se često izgubi u Božićnoj zbrci, dekoracijama, darovima, beskrajnoj kupovini, Božićnoj večeri i zabavama.


 

 

Kada se govori o Božiću misli se na “vrijeme radosti” i “vrijeme dragosti”. Ali kako se Božić približava, da li u nekom trenutku osjetite nešto što je vrlo daleko od radosti? Dali se osjetite preopterećeni, a vaši dani puni obaveza? Da li ste umorni nakon duge godine, bezbrojnih problema i poteškoća koje su vam se našle na putu? Da li i Božić doživljavate kao još jedan pritisak, još nešto što vam oduzima vrijeme?Zastanite na trenutak.

Možda mislite da nemate vremena zaustaviti se, ali zaista biste trebali. Osjetite mir ovaj Božić. Umjesto da se pitate kako ćete preživjeti blagadane, pomozite jedni drugima da zaista budete sretni. Da li ste se zaustavili da bi promislili jesu li svi ti napori zaista potrebni.

 

Da li sve to što radite istinski usrećuje vas i vaše voljene? Ili propuštate važne stvari u životu kako bi odabrali savršene darove, napravili savršene dekoracije i nabavili namirnice za besprijekornu večeru? Što se manje brinete da bi Božić učinili savršenim, više ćete imati vremena da u njemu i uživate. Ali morat ćete nešto žrtvovati.

Morat ćete se odreći nečega u vašem zaposlenom životu da bi napravili mjesta nečemu boljem. Možda pokušavate svaki Božić učiniti boljim od prošlog, i svaki trenutak koristite kako bi ostvarili taj cilj. Ali nekad je manje – više!

Što ste manje pod stresom i pritiskom, više će sreće i radosti ispuniti vrijeme koje provedete sa svojim bližnjima. Božić najbolje doživimo kada pažnju toliko ne poklanjamo dekoracijama, darovima i slavlju, već kada nam je ljubav najbitnija. Božić je vrijeme slavlja, ali njegovo značenje je puno veće od toga.

Božić je Isusov rođendan, to je doba za slavljenje najvećeg dara koje je čovječanstvo ikad dobilo. Možete li jedan trenutak sada posvetiti Isusu, u čast Njegovog rođendana? Možete li za Isusa oduzeti od svog vremena barem minutu, kako bi vam mogao reći koliko vas voli?

Možete li stati kako bi mu zahvalili za Njegovu ljubav, i razmislili kako i vi možete podijeliti više ljubavi i proširiti je kroz svijet? Ljubav je bila, i još uvijek je, bit Isusovog postojanja.

Ovoga Božića odvojite vrijeme za ljubav.


Dekoracija, pokloni, večere – sve će to utonuti u zaborav među mnogobrojnim Božićnim uspomenama, ali ljubav koju ste podijelili s drugima ostat će zauvijek.

Ako još niste iskusili Isusovu ljubav, srce i dušu Božića, to možete učiniti sada. Sve što trebate je da Isusa pozovete u svoje srce i u svoj život. Možete izreći nešto slično ovome:

Isuse, hvala Ti za ljubav koju si mi pokazao došavši na Zemlju, živeći i umrijevši za mene. Želim proslaviti ovaj Božić zajedno s Tobom. Želim Te upoznati, želim primiti Tvoju ljubav i Tvoj dar vječnog života. Molim Te, dodirni moj život Tvojom ljubavlju i pomozi mi da tu ljubav podijelim s drugima.

 

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>