Centar za razvoj i podršku iz Tuzle (CRP) uz podršku Ambasade Republike Češke, UNDP, GIZ, Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine i Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, po drugi put u Bosni i Hercegovini organizira dodjelu nagrade “ŠAMPIONI ZAŠTITE PRIRODE, BIH GREEN AWARDS“ 2018. Glasati možete na web stranici: http://crp.org.ba i na Facebook stranici: https://www.facebook.com/crptuzla/

Prošle godine ova kampanja je realizirana u saradnji sa Ambasadom SAD u BiH. Namjera je ovom kampanjom promovirati korisne, inovativne i kreativne pristupe očuvanju prirode i životne sredine u našoj zemlji.

Pronalaze se poduzeće, gradove/općine, NVO-e, fondacije, škole, obdaništa, pojedince, grupe građana i neformalne građanske inicijative koji uspješno promoviraju prave vrijednosti u oblasti zaštite prirode i životne sredine i koji kao takvi mogu motivirati i druge.

Srednja škola Čapljina je nakon nominacija ušla u uži krug za titulu “ŠAMPIONI ZAŠTITE PRIRODE, BIH GREEN AWARDS“ 2018, a detalje o glasanju ćemo uskoro doznati.

Još jednom podsjećamo kako je općina Čapljina prošle godine proglašena najljepšim i najzelenijim gradom u BiH – ČAPLJINA GREEN AWARDS 2017., a ove godine titulu najbolje inovativne i kreativne škole koja u svojim programima brine o očuvanju prirode i životne sredine u našoj zemlji ima priliku osvojiti Srednja škola Čapljina.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>