Od najavljivanog spektakla u susretu Brazila i Portugala, posljednjeg u skupini G, nije bilo ništa, uz premalo rizika, posebice u drugom poluvremenu, stigli su do sigurnih 0:0. Prvo poluvrijeme ponudilo je još i koliko-toliko uzbuđenja, uz veliku borbenost i seriju žutih kartona, Nilmar je u 31. minuti pogodio vratnicu, no to je bilo uglavnom sve u ovom susretu.

Portugal je došao do boda koji mu je jamčio drugi krug, Brazil bez Kake i Robinha u sastavu, ostao na prvom mjestu u skupini. Porazu Portugala nadali su se igrači Obale Bjelokosti koji bi tako, uz ekstremno visoku pobjedu protiv Sjeverne Koreje, prošli u osminu finala.

Ipak, od poraza Portugala nije bilo ništa, a i Drogba i društvo su tek uspjeli odraditi dobro otvaranje, nedovoljno za preuvjerljivu pobjedu kakvu je ostvario Portugal u pošlom kolu.

Obala Bjelokosti povela je golom Yaye Tourea u 14. minuti, a na 2:0 povisio je Romaric u 20. Konačnih 3:0 za oproštaj ‘Slonova’ postavio je Kalou u 82. minuti.

izvor: bljesak info

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>