Njemačka – Australija 4:0

(8′ Podolski , 27′ Klose , 68′ Muller , 70′ Cacau)

Kao što se i pretpostavljalo, reprezentacija Njemačke poslije prvog kola zauzima prvo mesto na tablici D skupine Svetskog prvenstva u nogometu u Južnoj Africi. Nijemci su očitali lekciju Australiji propustivši priliku da još uvjerljivije svladaju nemoćnog protivnika.

“Panzeri” su brzo i lako došli do sigurnog vodstva zahvaljujući pogocima Podolskog i Klosea, a uz samo malo više sreće i koncentracije njihova prednost na poluvremenu mogla je biti dvostruko veća. Australci su djelovali potpuno izgubljeno i bez ikakve koncepcije pa za 45 minuta nisu uradili gotovo ništa.

Stvari su po “soccerose” postale još gore kada je u 53. minutu Cahill dobio izravni crveni karton zbog grubog starta na Schweinsteigera. Tada je jedina nepoznanica postala kojom razlikom će Njemačka ubilježiti pobjedu. Muller i Cacau su u roku od tri minute uspjeli matirati Schwarzera i tako donijeti Njemačkoj uvjerljivu pobjedu koja će, sigurno, izabranicima Joachima Lowa donijeti ogromno samopouzdanje.

Skupina D:

1. Njemačka 3 (1), 2. Gana 3 (1), 3. Srbija 0 (1), 4. Australija 0 (1)

izvor: sportskacentrala.com

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>