Više od trideset učenika iz Velike Gorice ozlijeđeno je nakon što je autobus kojim su putovali iz Zagreba prema Splitu sletio kod naplatnih kućica u Karlovcu. Vozaču je navodno pozlilo, nakon čega je autobus probio zaštitnu ogradu, prešao u suprotni smjer i sletio u kanal.

Ozlijeđena djeca u dobi oko 14 godina su prevezena su u Opću bolnicu u Karlovcu, ali nisu životno ugroženi.

“Za sada ne nalazimo da bi itko od njih bio životno ugrožen, a što se težina ozljeda tiče znat će se tek nakon medicinske obrade koja još traje”, kazao je dežurni kirurg Zvonko Tutek.

Prema posljednjim informacijama ozlijeđeno je 34 djece, od toga 33 lakše, a jedna je učenica teže.

U autobusu je bilo 54 učenika Osnovne škole Juraj Habdelić iz Velike Gorice, koji su putovali u Biograd na moru.

Turistički pratitelj Milan Silić kazao je na mjestu događaja da je vozaču autobusa pozlilo.

“Jednostavno se srušio meni pod noge”, rekao je Silić. Prema njegovim riječima sreća je što se autobus nije prevrnuo već ostao na kotačima.

Osim verzije da je vozaču pozlilo, postoji i ona po kojoj je izgubio nadzor nad upravljačem jer ga je uhvatio napadaj kašlja.

Autobus je probio dvije zaštitne ograde, prešao trake suprotnog smjera i završio na zelenom pojasu uz kanal, doznaje se u policiji, u kojoj kažu da će se o uzrocima nesreće i brzini kretanja autobusa znati nešto više tek nakon očevida.

“Čuo se udarac i onda sam vidio da sam u nekom jarku. Moja prijateljica doslovno je preletjela preko sjedala. Izišao sam van i svi su bili krvavi”, ispričao je za Večernji list Antonio koji je ozlijedio zube, usnicu i nos, a dobio je i udarac u glavu.

“Slušao sam muziku i odjednom je autobus počeo krivudati. Više se ničega ne sjećam, osim da sam vidio svoje kolege iz razreda u krvi”, u šoku je ispričao 14- godišnji Slavko.

Ozlijeđene su obišli i karlovački gradonačelnik Damir Jelić i njegov zamjenik Dubravko Delić. Iz Vladina Ureda za odnose s javnošću je priopćeno da će premijerka Jadranka Kosor u karlovačkoj bolnici posjetiti ozlijeđenu djecu.

 

 

 

 

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>