Nastava u novoj školskoj godini počet će u skladu sa školskim kalendarom uz mogućnost da se revidira ovisno od epidemiološke situacije, potvrdila je Nadija Bandić, pomoćnica ministra za obrazovanje FBiH nakon današnjeg (21. kolovoz) sastanka u Konjicu. Dakle, školska godina počinje 1. odnosno 7. rujna, ovisno od županija.

U Tuzlanskoj, Zeničko-dobojskoj i Sarajevskoj županiji nastava će početi 1. rujna, a u ostalim 7. rujna.

-Jako je važno da svi učenici koji imaju neko kronično oboljenje ili žive s osobama koje imaju kronično oboljenje nisu u potrebi da pohađaju školu, ali im odgojno-obrazovne ustanove moraju osigurati alternativne vidove obrazovanja – rekla je Bandić.

Član Kriznog stožera FBiH Goran Čerkez rekao je kako su pripremili epidemiloške kriterije koji će biti upotrebljeni u školama.

-Imamo punu suglasnost svih županijskih ministarstava. Trudimo se da nađemo najbolji model. Mislim da smo dobre odluke donijeli. Bit će iste mjere za sve – rekao je Čerkez.

pogled.ba

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>