Nakon što je policija Republike Srpske (RS) nedavno ušla u trag malverzacijama koje bi mogle dokazati da kladionica Bet Live, posredstvom svojih djelatnika izbjegava plaćanje stotina tisuća KM poreza od igre na sreću “Utrke pasa”, i usmjerava ih umjesto u javne fondove u džepove svojih vlasnika. Mediji izvještavaju da su žrtve navodnih sumnjivih radnji u ovoj kladionici moguće i sami igrači. Naime, Agnes Čović iz Hadžića kod Sarajeva tvrdi da je prevaren u kladionici “Bet Live” tijekom utakmice Svjetskog prvenstva u nogometu odigrane u petak između Nizozemske i Brazila. Utakmica je počela u 16 sati, a već nakon desetak minuta Brazilci su poveli. Čović je tada, tvrdi, uložio 105 maraka, kladeći se da će rezultat do kraja prvog poluvremena ostati nepromijenjen. No, zabrinulo ga je što nije dobio listić.

– Radilo se o klađenju uživo, što znači da su mi odmah morali dati listić, ali to nisu učinili. Pozvao sam centralu te kladionice, a oni su mi rekli da nema problema i da će mi listić biti printan – priča Čović, prenosi sarajevski Dnevni avaz.

Prvo poluvrijeme se završilo, a rezultat nije promijenjen, što znači da je Agnesu trebao biti isplaćen dobitak. Tada je zovnuo policiju, a opet je pozvao i centralu. No, tada mu je rečeno da njegov listić nije dobitni, jer je “igrao na neriješen rezultat”.
Tek pred kraj utakmice, odnosno oko 17.30 sati, dobio je listić na kojem je također pisalo da se kladio na neriješen rezultat. Čović tvrdi da ima svjedoke da to nije točno.

Kao očit dokaz da je prevaren ističe nelogičnost na samom listiću. Na njemu, naime, piše da je printan u 16.19 sati, ali je navedeno da je trenutni rezultat 2:1 u korist Nizozemske. Onaj tko je pratio utakmicu, zna da je Nizozemska rezultat preokrenula tek u drugom poluvremenu, odnosno iza 17 sati.  

– To pokazuje da je listić printan naknadno, kada se već znao rezultat, i da je on poslužio samo kao pokriće da mi ne isplate dobitak. Meni i nije krivo zbog novca, već zbog nepravde. I od drugih ljudi sam čuo da su prevareni u kladionici – kaže sugovornik sarajevskog lista.  

Iz “Bet Livea” jučer su “Avazu” kazali isto što i samom Čoviću, a to je da je sporni listić odigran na neriješeni rezultat. Da je listić bio dobitni, kažu, novac bi bio isplaćen. Priznali su da je on printan sa zakašnjenjem, ali su istakli da se radilo o tehničkoj grešci.

 

izvor: pogled.ba

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>