S portala caportal.info prenosimo tekst o dvije sestre iz Dračeva, Mariji i Gabrijeli, koje treniraju nogomet u Metkoviću. Osnovno školovanje pohađale su u OŠ “Lipanjske zore”, a prve nogometne korake napravile su u školi nogometa HNK Višići. Njihov stariji brat Jure trenutno nastupa za seniorski sastav HNK Višići.

Marija i Gabrijela Prkačin već četiri godine treniraju u ŽNK Neretva. Ove dvije iznimno talentirane djevojčice svaki dan iz Dračeva idu na trening u Metković, a u metkovskog prvoligaša doveo ih je trener Ante Markota. S Markotom ove cure rade i invidualno za vrijeme pauze.

Marija je 2006. godište i kapetanica je kadetkinja Neretve, a Gabrijela je 2007. godište i kapetanica je pionirki Neretve. Obje Neretvine selekcije natječu se i 1. HNLŽ za pionirke i kadetkinje na nivou cijele Hrvatske. Marija i Gabrijela već osvajaju trofeje na turnirima, a pozvane su i na selekcije u okviru HNS.

Sve djevojke zainteresirane za nogomet mogu se prijaviti u ŽNK Neretva, uz važnu informaciju kako je klub od ove godine ukinuo članarine za sve članice.

caportal.info

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>