Najbolji nogometaš svijeta stigao je u Barcelonu kao 13-godišnjak koji je do tada igrao za Newell’s Old Boyse, a prvi ugovor s katalonskim velikanom je potpisao u restoranu, i to na ubrusu nakon što je njegov otac zaprijetio čelnicima Barçe da će ga vratiti u Argentinu.

Naime, te 2000. godine se Lionel Messi nalazio u Barceloni na probi, a katalonski velikan mu nije želio ponuditi ugovor na duži vremenski period.

Otac Barcelonine zvijezde Jorge tada je u restoranu sportskom direktoru Charlesu Rexachu zaprijetio da će uzeti sina i vratiti ga u Argentinu, na što je ovaj na brzinu sročio ugovor na ubrusu i dao Messiju da stavi autogram koji će mu promijeniti život.

Njegov nogometni rast se rapidno ubrzao i Messi je vrlo brzo stigao do prve momčadi. Ostatak priče je povijest čije se stranice ispisuju svakim novim nastupom sjajnog Argentinca.

Lionelov otac je potvrdio da ta salveta i danas stoji na zidu Messijevog odvjetnika, a svima koji najboljeg svjetskog nogometaša žele vidjeti u svojim redovima je poručio da mu se ne nadaju.

“Mnogi pričaju da neće ostati u Barceloni, čak sam pročitao i da će karijeru završiti u Real Madridu. Takve tvrdnje su najobičnije gluposti jer moj sin želi igrati samo za Barcelonu. Taj klub igra najljepši nogomet na svijetu i sve ostale momčadi ga žele kopirati”, izjavio je Jorge Messi španjolskim medijima.

izvor: net.hr

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>